KLARA TYRINĖJA

BAZINIAI DERINIAI RUDENIUI IR AKSESUARAI, KURIE KEIČIA ĮVAIZDĮ

drabužių deriniai rudeniui, moteris, paltas, skrybėlė, segė ir kojinytės, KLARA

Naujas sezonas – nauji rūbai. Jei vadovaujatės šiuo požiūriu, tikėtina, kad jūsų spintoje tikrai yra puikių rūbų likusių nuo praeito rudens. Tačiau suprantama – keičiantis sezonui, mums ir norisi kažko naujo. O aną rudenį dėvėtas megztinis tampa nebe toks įdomus... Tik, atėjus rudeniui, nebūtina atnaujinti viso garderobo: gal užteks tik naujo palto ar švarko, o tam pačiam pabodusiam megztiniui šviežumo suteiks aksesuarai. Šiame straipsnyje - keli baziniai deriniai rudeniui, taip pat aksesuarai, kuriuos derinant kartu galima išgauti daug stilingų įvaizdžio variantų. Pamatysite, kad visai nebūtina kiekvienais metais prisipirkti naujų drabužių, reikia tik šiek tiek improvizacijos!

Švarkai ir paltai. stilingi Deriniai rudeniui

Siaučiant virusams, lietui, šaltiems vėjams – saugoti save būtina! Todėl švarkas ir (ar) paltas padės apsigaubti šiluma lekiant į ofisą, parduotuvę ar susitikimą kartu išlaikant stilingą įvaizdį. Dizaineriai nesnaudžia ir siūlo platų švarkų ir paltų pasirinkimą stilingam šaltajam sezonui. Formų, spalvų, tekstūrų įvairovė leis susikurti jūsų stiliui artimiausią rudeninį derinį. Taigi, kokie rudens vėjai siaučia ne tik už lango, bet ir madoje? 

"must have" švarkai

Per didelis (angl. oversized) stiliaus švarkas

Per didelis, plačių pečių vyriško stiliaus švarkas debiutavo jau 2019 m. mados kolekcijose ir kol kas dar laikosi mados aukštumose. Tokio tipo švarkas patiks ne tik stileivoms, bet ir norinčioms atrodyti stilingai neįdedant daug pastangų. Vyriško stiliaus oversize švarkas dera beveik prie visur – nuo džinsų iki lengvai krintančios šilkinės (angl. slip dress) suknelės. Gal būtent dėl savo universalumo taip ilgai ir išlieka populiarus?

oversized juodas švarkas, deriniai rudeniui
languotas švarkas, deriniai rudeniui

Languotas švarkas

Patys populiariausi – pilkos arba rudos spalvos švarkai su smulkiais langeliais. Languotas švarko audinys pagyvina aprangą ir yra lengvai derinamas kaip ir oversize vyriško stiliaus švarkas. Galite jį nešioti su džinsais ar vilkėti su tokio pačio audinio kelnėmis ar sijonu.

Odinis švarkas

Šį sezoną ypatingai populiari oda! Todėl galima rasti ne tik odinį švarką, bet ir odinį paltą, sijoną, kelnes... Odiniai rūbai suteikia dramatiško, seksualaus ir paslapties prieskonio, todėl jei drąsos turit pakankamai – įsileiskite į savo drabužių spintą odinį švarką. Jį galite derinti su paprastais mėlynais ar juodais džinsais arba... su kitais odiniais drabužiais.  

odinis švarkas, deriniai rudeniui

"must have" paltai

maxi paltas, deriniai rudeniui

Maxi paltai

Ilgi, įvairių spalvų paltai visada bus aktualūs. Maxi paltai ne tik atrodo efektingai, bet ir puikiai tinka vėsiems lietuviškiems orams. Galite rinktis įvairaus stiliaus ilgus paltus: odinius, vilnos, klasikinius minimalistinius ir t. t.

maxi paltas, rudeniški deriniai
odinis paltas burgundy, deriniai rudeniui

odinis paltas

Juodas tarsi iš filmo Matricos, rudeniškai dramatiškas rudas, o gal akį traukiantis raudonas odinis paltas – rinktis jums. 

languoti paltai

Paltas su langeliais neabejotinai išsikirs iš vienspalvių paltų gausos. Todėl drąsiai ryžkitės geometrinei hipnozei. 

languoti paltai, deriniai rudeniui

Visai nebūtina turėti visus išvardinus paltus! Bet verta įsidėmėti, kad su šiais paltais visada atrodysite skoningai. Išsirinkus savo stiliui artimiausią, tikrai sukursite daug derinių rudeniui, o svarbiausia, jausitės patogiai ir šiltai.

Aksesuarai – daugiau būdų atrodyti kitaip!

Dažniausiai net nesusimąstome, kad įtraukus kelis aksesuarus į savo spintą, galime atrasti dar daugiau stilingų derinių rudeniui! Neretai, mes juos turime savo garderobe, tik vengiame eksperimentuoti. Tad pateiksime (o gal tiesiog priminsime) kelis aksesuarus, kurie labai tinka rudens sezonui ir galbūt Jūs savo įvaizdyje atrasite kažką naujo.

Rankų darbo segės

Gana ilgą laiką segės buvo primirštos, tačiau 2019 metais jų žavesys buvo atrastas iš naujo ir segių mada neblėsta iki dabar. Segės yra vienos seniausių papuošalų, atliekančios ir praktinę susegimo funkciją. Taip pat turbūt ne viena iš mūsų atsimename savo mamos ar močiutės seges, o gal net vieną kitą esate paveldėjusios!

Vintažinės arba rankų darbo segės turi ypatingą prasmę, kas suteikia joms dar daugiau unikalumo! Negana to, segė yra tas aksesuaras, kurį dažniausiai segame į viršutinius drabužius. Tad stilingi drabužių deriniai rudeniui gali būti paįvairinami šiuo aksesuaru. 

SEGIŲ ypatumai

/segės gali jaukiai įsitaisyti ant švarko ar palto atlapo, susegti besiplaikstantį šalį ar marškinių apykaklę

/jomis taip pat galite papuošti kepurę ar net rankinuką

/galimybė kaitalioti segių vietą yra didelis pranašumas prieš kitus papuošalus

/prisisegdami segę vis kitoje vietoje, kiekvieną kartą deriniui suteiksite naujų spalvų ir žaismės

/ši puošmena gali atsipindėti jūsų charakterį, stilių, nuotaiką ir net pomėgius ir įsitikinimus

/segė net gali tapti jūsų tam tikru asmeniniu prekės ženklo simboliu. Unikalus dirbinys padės išsiskirti,  tapti lengviau atpažįstamu ir kurti vientisą vizualų įvaizdį. Priderinę asmeninio prekės ženklo vizualų įvaizdį prie savo stiliaus (ar atvirkščiai) – įgysite didelį pranašumą.

DAUGIAU SEGIŲ PRIVALUMŲ RASITE MŪSŲ STRAIPSNYJE: "RANKŲ DARBO SEGĖS IR JŲ PRIVALUMAI".

rankų darbo segės ant megztinio, KLARA
rankų darbo segės ant palto, KLARA

moderni klasika - skaros/skarelės

Skarelių mada, prasidėjusi 2019 m., dar nesitraukia ir toliau lieka šio sezono tendencija. Madingiausios ir populiariausios – šilko skarelės. Atsainiai permestos per petį, tiesiog užkabintos ant kaklo, surištos į dailų kaspiną aplink kaklą ar galvą – skarelių ryšėjimo būdų daug. Jomis taip pat galite papuošti savo rankinę ar panaudoti vietoje diržo. 

Skaros ir skraistės - taip pat moterų mėgstamos ir labai tinkamos rudeniškam orui. O jei kalbėtume apie itin kokybiškas skaras, tai jos įvaizdžiui prideda ne tik elegancijos, bet ir ypatingo šarmo. Jomis apgaubus švarką ar paltą, turėsite visai kitokį įvaizdį. Ypatingai kokybiškas sakras iš Indijos pristatėme straipsnyje: PRABANGIOS SKAROS IŠ INDIJOS.

Su įvairių dydžių skaromis galite žaisti kaip tik norite, todėl drąsiai eksperimentuokite. Ypač, kai būdų ją ryšėti šitiek daug ir ji gali tapti jūsų galvos, kaklo ar kelnių aksesuaru. Išbandydami skirtingus būdus tikrai rasite, kas artimiausia jūsų stiliui ir taip pagyvinsite įvaizdį.

Moteriškos SKRYBĖLĖS

Skrybėlė - stilingiausias rudens akcentas! Net ir paprastam kasdieniniam įvaizdžiui suteikia šiek tiek paslaptingumo ir aristokratiško žavesio. O jei dar papuošta unikaliu siuvinėjimu? Vertinančioms vienetinius gaminius - tikras atradimas.

Iš tiesų neretai moterys vengia šio aksesuaro, nes yra įsitikinusios, kad jis joms netiks, kad tai aksesuaras tinkantis tik ypatingoms progoms ir dėvimas tik prie puošnaus palto ar pan. Bet tiesa ta, kad skrybėlės labai universalus aksesuaras, kurį galima nešioti ištisus metus ir derinti prie įvairių drabužių! 

Svarbiausia, prieš renkantis skrybėlę, atkreipti dėmesį į jos formą (dizainą) ir į sudėtį. Pasimatavus skirtingas skrybėles tikrai atrasite, kuri jums tiks labiausiai. O įsigijus natūralaus pluošto skrybėlę, galėsite būti rami, kad plaukai neįsielektrins, ir nepriglus prie galvos.

skrybėlė + drabužių deriniai rudeniui

moteris ir skrybėlė
moteris ir skrybėlė
skrybėlė

Moteriškos skrybėlės - puiki apsauga nuo blogo oro, taip pat gali būti stilingas blogų plaukų dienos gelbėtojas!

drabužių deriniai, moteriškos kojinytės, nude kojinytės

Sezamo Spalvos Kojinytės 'KLARA'

7,50 
Sezamo spalvos  kojinytės moterims su smulkiu raštu.
Į krepšelį

Žavingas stiliaus akcentas - moteriškos kojinytės

KOJINYTĖS - visos jas turime, bet ar išnaudojame jų potencialą stilingam įvaizdžiui? Dažniausiai, ne. Neslėpkime gražių kojinyčių batuose, o drąsiai jas parodykime, ruduo - tam tinkamiausias laikas.

Ką reikėtų žinoti, kad įvaizdis būtų tvarkingas ir išbaigtas? Svarbiausia atkreipti dėmesį: kojinytes derinsime prie formalaus įvaizdžio ar kasdieninio? Jei įvaizdis formalus reikėtų rinktis juodas, pilkas, tamsiai mėlynas kojinių spalvas (arba derinti prie batų spalvos).
Jei įvaizdis laisvalaikiui - čia galime eksperimentuoti, o kartais ir šokiruoti! Įvairūs drabužių deriniai rudeniui puikiai derės su baltomis, nude, juodomis, pilkomis, burguntiškomis, žaliomis ir net raudonomis kojinėmis.

Kad nepasiklysti kojinyčių gausoje, jų dėvėjimo patarimais dalinomės praeitame įraše: MOTERIŠKOS KOJINYTĖS, PRAKTINIAI STILIAUS PATARIMAI.

moteriškos kojinytės
deriniai rudeniui

Stilingas PATARIMAS!

Megztinį mums įprasta dėvėti kaip drabužį, tačiau šiuo metu labai madinga jį naudoti kaip aksesuarą ar šaliką. 


Drąsiai persimeskite savo mėgstamą megztinį per nugarą (ant palto, švarko etc.) ir suriškite ties kaklu. Papildoma šiluma ir stilingas akcentas rudenio ir žiemos sezonams.

deriniai rudeniui

Pabaigai

Tikrai, dar ne visus aksesuarus aptarėme, bet apie juos kituose įrašuose. Kaip ir minėjome pradžioje - aksesuarai daro stebuklus! Įdomi segė, skrybėlė, kojinytės ar marga šilkinė skarelė gali suteikti naujų spalvų tam pačiam aprangos deriniui. Geriausia tai, kad kaitaliodami aksesuarus susikursite skirtingus įvaizdžius nekeisdami aprangos ar pakeisdami vos vieną kitą rūbą. Tai puikus būdas prisidėti prie saikingo vartojimo ir net sutaupyti. Tad neskubėkite pirkti naujų rūbų – galbūt spintoje turi tai ko jums reikia!


Tikimės, kad įraše pateikti drabužių deriniai rudeniui, įkvėps labiau eksperimentuoti ir atrasti stilingas detales atspindinčias Jūsų asmenybę.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *